TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Observatori > Experiències en TIC i Salut

Experiències en TIC i salut

← Tornar a llistat d'experiències

ECOPIH

Estat actual: En funcionament
Inici: 2010

Centre promotor: SAP Barcelonès Nord i Maresme
Persona de contacte: Xavier Alzaga (ELIMINAR)

Descripció

Ecopih és una eina de comunicació entre professionals sanitaris de la primària i la hospitalària que permet als professionals d’ambdós àmbits una relació basada en una comunicació més ràpida i senzilla.

Actualment hi participen professionals de la SAP Badalona-Sant Adrià, de l'Hospital Germans Trias i Pujol i de l'Hospital Municipal, ambdós de Badalona.

Per plantejar el cas només cal accedir a l'espai "CONSULTES" del grup de l'especialitat pertinent, o clicar directament en la icona de l'especialitat: L'especialista de referència respondrà el dubte en un breu espai de temps.

Aquestes consultes es fan a través de la plataforma eCatalunya.

Objectius

L’objectiu d’aquesta eina és crear una consultoria online que faci molt més ràpida la comunicació primària-hospitalària i viceversa, permeti reduir llistes d’espera i a la vegada serveixi com a mètode d’aprenentatge, ja que ha de facilitar la resolució de dubtes de tipus clínic, de qualsevol especialitat.

Aquesta eina ha de permetre augmentar l'autoformació dels professionals sanitaris, millorar la comunicació entre nivells assistencials, detectar àrees on calgui reforçar la formació i optimitzar la qualitat d'atenció als nostres pacients.

Tipus de projecteTipus d'intervencióEdat de la població
Web 2.0Atenció Especialitzada
Atenció Primària
Tots
Tipus de Finançament
Propi

Centres participants: Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Badalona Serveis Assistencials, SA., SAP Barcelonès Nord i Maresme