TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Observatori > Experiències en TIC i Salut

Experiències en TIC i salut

← Tornar a llistat d'experiències

MedicalGuard Diabetes

Estat actual: En desplegament
Inici: 2008

Centre promotor: Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues
Persona de contacte: Jorge Juan Fernandez (ELIMINAR)

Descripció

És una eina per al control de la diabetis.

És un sistema telemàtic que permet un seguiment continu dels equips mèdics. Usant Internet i la tecnologia mòbil, Medical Guard permet l'intercanvi d'informació entre el professional de salut i el pacient diabètic. Les persones amb Diabetes poden enviar de forma continuada tant els nivells de sucre en sang com dades addicionals de la seva conducta (administració d'insulina, ingesta de carbo-hidrats, exercici, àpats, etc.) a través del telèfon mòbil o d'internet

No només es pot enviar la glucèmia capil·lar, sinó que també permet al pacient registrar dades com la dosi i el tipus d'insulina cada vegada que se la injecta, el nombre de racions d'hidrats de carboni en cada ingesta, l'exercici físic (indeterminat / més de l'habitual / menys del que és habitual), la presència de cetonúria (no mesurat / negatiu / positiu dèbil / positiu moderat) o altres esdeveniments (cap, hipoglucèmia, malaltia intercurrent).

Els equips mèdics poden fer una gestió proactiva dels pacients asseguirant que actuen quan hi ha una deterioració de salut i per tant reforcen l'educació i auto-gestió del pacient

El sistema permet reduir tant les visites presencials (disminució de cost tant per l'usuari com pel servei de salut) com de les complicacions de salut, que són el gran forat de cost del sistema sanitari.

Objectius

Una millora del seguiment de salut amb supervisió contínua de l'equip mèdic i contacte proactiu si cal.

Estalvi de desplaçaments per veure el seu equip mèdic al poder fer un bon seguiment sense necessitat de treball ni costos de transport.

Tipus de projecteTipus d'intervencióEdat de la població
TelemedicinaAtenció EspecialitzadaTots
Joves
Adults

Centres participants: Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues