TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Observatori > Experiències en TIC i Salut

Experiències en TIC i salut

← Tornar a llistat d'experiències

Universal Doctor Project

Estat actual: En desplegament

Centre promotor: CAPs Institut Català de la Salut

Descripció

El programa adquirit per l'ICS incorpora traduccions sobre preguntes administratives, antecedents mèdics, simptomatologia, diagnòstic o tractament i permet la impressió del receptari dels medicaments en l'idioma del pacient. Està pensat per poder donar suport en qualsevol moment de la visita i les preguntes estan ordenades cronològicament, des del moment en què el pacient entra al centre fins que es fa el diagnòstic.


L'Universal Doctor Speaker té una gran varietat d'opcions, com una sèrie d'apartats, sempre visibles, en què es plantegen qüestions bàsiques i necessàries durant la majoria de visites com temps, quantitat, dolor, febre o medicació.

Objectius

UniversalDoctor Project treballa per facilitar la comunicació entre professionals de la salut i pacients d'orígens diferents i recorre a la tecnologia multimèdia per desenvolupar projectes que afavoreixen la comprensió intercultural. Comunicació entre els professionals de la salut i els usuaris amb poca habilitat lingüística en l'idioma dels primers.

Aquesta millora de la comunicació és possible gràcies a un programari interactiu que permet una comunicació audiovisual amb preguntes tancades i obertes.

Tipus de projecteTipus d'intervencióEspecialitatEdat de la població
Organitzativa/Processos
Altres
Atenció PrimàriaMedicina Familiar i ComunitàriaTots
Gent gran
Joves
Nens
Adults
Tipus de Finançament
Departament de Salut