TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Observatori > Experiències en TIC i Salut

Experiències en TIC i salut

← Tornar a llistat d'experiències

Teseo

Estat actual: En funcionament
Inici: 2008

Centre promotor: Hospital Tortosa Verge de la Cinta

Descripció

Teseo és una guia visual de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta per orientar els usuaris pels passadissos i plantes de l'hospital.

Les diferents opcions de l'aplicació, que s'ha instal·lat en un quiosc de color taronja amb una pantalla tàctil, permeten que les persones que arriben a l'hospital vegin l'itinerari que han de seguir, dibuixat sobre el plànol del centre i a partir del lloc on són.

A la pantalla hi ha un menú que permet saber el lloc de la visita del dia, veure la llista de les pròximes visites, saber on és una habitació i on hi ha un servei determinat de l'hospital. Per consultar la visita del dia o la llista de les pròximes visites, l'usuari ha de passar la seva targeta sanitària per un lector. En cas que una targeta sigui il•legible, es pot utilitzar un teclat tàctil, en el qual cal escriure el número de targeta sanitària (CIP). A més, la guia ofereix altres informacions interessants per als usuaris, com les dades sobre l'ingrés o l'estada a l'hospital, i recomanacions sobre l'ús dels telèfons i els aparells de televisió a les habitacions.

La guia Teseo també està penjada a internet, així els pacients la poden consultar des de casa, per familiaritzar-se amb l’hospital.

Tots els itineraris proposats mostren el camí més curt entre dos punts, i varien en funció de l'hora i el dia de la setmana en què es faci la consulta; a més, informen l'usuari en el cas que alguna zona de pas estigui tancada per obres.

Objectius

Orientar els usuaris pels passadissos i plantes de l'hospital per evitar que es perdin i per facilitar el trànsit per l'hospital.

Tipus de projecteTipus d'intervencióEdat de la població
AltresAtenció EspecialitzadaTots
Gent gran
Joves
Nens
Adults

Centres participants: Hospital Tortosa Verge de la Cinta