TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Publicacions > Totes les publicacions
 • 19-07-2016

  Pla de Salut de Catalunya 2016-2020

  El Pla de Salut de Catalunya 2016-2020 és l’instrument de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut que la Generalitat haurà de seguir per aquests cinc anys destinades a millorar la salut i la qualitat de vida de la població. Un objectiu principal que es vol assolir a través del reforçament del sistema sanitari amb uns principis bàsics: públic, universal, just i centrat en les persones.
   
  El nou Pla de Salut 2016-2020 proposa assolir fins a 28 objectius de salut, l’evolució dels quals s’avaluarà anualment i que es focalitzen, entre d’altres, a seguir augmentant l’esperança de vida viscuda amb bona salut; reduir les desigualtats en salut; disminuir la mortalitat per càncer i per malalties circulatòries, respiratòries i mentals;  millorar els indicadors de risc –tabaquisme, sedentarisme, mals hàbits alimentaris i consum excessiu d’alcohol-; reduir l’impacte de malalties prevalents -com el VIH, les infeccions de transmissió sexual o fractura de fèmur- i millorar la qualitat dels serveis i la seguretat.

 • 22-02-2016

  Presentació de l'Oficina mHealth.cat

  Impulsem el desplegament d’aplicacions, iniciatives i projectes de mobilitat al territori, oferint recursos, eines, guies i assessorament en matèria mHealth.

 • 25-01-2016

  Suïssa s'incorpora a l’IHTSDO com a nou Membre nacional

  IHTSDO, la organització internacional de normativa terminològica per al desenvolupament de la salut, va anunciar el passat dia 15 de gener a través d’un comunicat la nova incorporació del país suís a l’IHTSDO. Amb aquesta, ja són un total de 28 països els que formen part d’aquesta agrupació.

  Suïssa ha estat treballant molt intensament en els darrers 3 anys amb SNOMED CT, coneixedors dels efectes positius que té la seva implementació per a l’entorn sanitari i l’atenció als pacients al país. Els suïssos han desenvolupat una estratègia d'implementació SNOMED CT i seguidament han donat el següent pas, la seva incorporació com a nou país membre de l’IHTSDO.

  E-Salut Suisse serà l’organisme encarregat de coordinar l’adopció de l’SNOMED CT al nou país membre, i NRC permetrà l’accés gratuït i lliure a tots els usuaris suïssos, que només hauran d’obtenir una llicència amb un registre previ al següent l’enllaç

  La cerimònia oficial de benvinguda a Suïssa va tenir lloc el dijous dia 21 de gener a Berna, la capital del país.

  Per a obtenir més informació sobre la nova incorporació, és possible contactar amb E-Salut Suisse o a través del e-mail info@ihtsdo.org.

 • 23-12-2015

  Convocatòria del grup de treball del projecte WiFIS el dimarts 26 de Gener

  El dimarts dia 26 de Gener tindrà lloc una nova reunió del grup de treball del projecte WiFIS.

  Es convoca a tothom interessat en el projecte WiFIS a la propera reunió del grup de treball que tindrà lloc el dimarts dia 26 de Gener a les 12:00h, al Departament de Salut, edifici Salvany (Barcelona al C/ Roc Boronat 81-95). 

  L'ordre del dia està pendent de confirmar. Tot i així, podeu enviar-nos les vostres aportacions a ofstii@ticsalut.cat

  Qualsevol que estigui interessat en assistir a la reunió només cal que ompli el formulari per inscriure's. També, en el mateix formulari, es poden proposar nous temes de debat (a l'apartat de comentaris) si es considera oportú.

 • 23-12-2015

  Mapa de Tendències 2015

  Un any més, la Fundació TicSalut va celebrar el Mapa de Tendències en TIC i salut 2015.

  La jornada va servir per donar a conèixer els resultats de l'enquesta en TIC i salut, prenent protagonisme la línia 10 del Pla de salut 2016-2020, la referent a Salut Digital.

 • 25-12-2014

  Memòria 2014

 • 03-12-2014

  Integrating Health and Social Care. A global perspective of experience, best practice s and the way forward

  IBM Cúram Research Institute Commission acaba de publicar un article on fa una aposta clara per la integració de la salut i la assistència social. Fa un recull de la perspectiva global de l'experiència, parla de les millors pràctiques i del camí a seguir. Destaca que entre els casos d'èxit parlen de l'experiència de Catalunya, conjuntament amb Suecia, USA i Japó.

 • 20-10-2014

  Memòria 2013

 • 20-10-2014

  Memoria 2013

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. Següent